lördag 26 april 2014

Om pollensäsongen tycker jag inte

Det är strålande sol och klarblå himmel. Utanför fönstret är det någon slags extremsportstävling som taget ur The Hungergames. Lopp med 5-metersväggar, dykning och hinderbana genom brinnande höbalar tillexempel. Ena halvan av familjen är ute och kollar på jippot och den andra halvan sitter i soffan och tittar på film. Den andra halvan, det är jag som är tokallergisk och Agust som verkar ha någon basilusk i systemet och är lite hängig.
Känner fortfarande av den där skrivlusten, men med skrivron är det en annan femma. Det är så mycket med stök att röja i, tvätt att vika, ögon att klia i och sötunge att trösta så det blir bara inget av'et helt enkelt.
Är också mycket sugen på att piffa vår balkong samt att sitta på vår balkong med nosen vänd mot solen och en kaffe i handen, men det funkar ju sådär när man inte ens vågar sticka ut näsan i den polleninfekterade luften.
Om ett par veckor kommer det vara över och jag kommer raskt förtränga lidandet och älska all världens grönska. Men just nu här i filmsoffan när solen liksom hånler därute, gillar jag inte växtlighet i allmänhet och björkar i synnerhet så mycket. Alls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar