söndag 11 maj 2014

Bokskåpet

Igår kom vi äntligen, äntligen, äntligen iväg på sagostund i den urmysiga barnbokhandeln Bokskåpet som ligger på hörnet av Tredje långgatan och Värmlandsgatan här i Göteborg.
När man är såpass intresserad (besatt?) av barnböcker som jag är så är det ju faktiskt helt knäppt att inte söka upp det här stället. Men, men, bättre sent än aldrig. Och förutom tjatet om att inte stanna vid varje maskros-småsten-glasspapper-kotte-whatever som kom i vår väg som verkar vara oundvikligt när vi måste vara någonstans en särskild tidpunkt, samt lite gnäll från en liten gnällmästare med trötta ben när vi letade lämpligt lunchställe efteråt (det blev en korv på Järntorget) så hade vi en härlig förmiddag.
Hanna Olausson som har skrivit och illustrerat den färgglada bilderboken "Magiska djungeln" var trevlig, det var en avslappnad och mysig stämning på den lilla sagostunden som bland annat innehöll ballonger till alla barn och avslutades med möjlighet för barnen att rita sina egna magiska djur.
Ebbe ritade en regnbågsapa och ett lejon med kamelpucklar. Agust ritade en bil med ben, en kanin samt Mike och Sulley från filmen Monsters Inc.
Sen att dagen avslutades med att en skäggig skönhet tog hem Eurovision, det blev liksom den godaste pralinen i lördagsgottepåsen på något vis. Det finns hopp!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar